معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان:

طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم در ۱۹۶۸پایگاه آغاز شد

طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم درهزار و968 پایگاه  آغاز شد

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان از آغاز طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم در استان  و همزمان با سراسر کشور خبر داد وگفت: این طرح از امروز اول آبان به مدت دو ماه در یک هزار و ۹۶۸ پایگاه (44 پایگاه دایمی و ۱۹۲۴ پایگاه غیر دائمی ) در سراسر استان اجرا می شود.

به گزارش حبیب نیوز، "علی حسن زاده" شمار مشمولان این طرح را در سال جاری397 هزار و 430 کودک برشمرد و افزود: در اين طرح غربالگری بینایی كودكان 3تا 6 سال در تمامی مهدهای كودك، مراکز بهداشت و تیم‌های سیار توسط 2190 مربی ،49 اپتومتریست،  16 چشم پزشک  و 16 دستگا ه بینایی سنجی  در استان انجام می‌شود.

او عنوان کرد: به منظور کاهش شیوع و بروز اختلال نابینایی و کم بینایی توسط دفتر پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی، برنامه کشوری غربالگری و تشخیص زودرس آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی کودکان 3 تا 6 ساله در پایگاه های دائمی سنجش بینایی در طول سال و در پایگاه های غیر دایمی در ماه های آبان و آذر اجرا می شود.

حسن زاده گفت: این برنامه در سه سطح مربی ، اپتومتریست و چشم پزشک اجرا خواهد شد. سنجش تنبلی چشم کودک ابتدا توسط غربالگر انجام می‌شود و در صورت شناسایی مشکل، کودک به اپتومتریست ارجاع می شود و چنانچه کودکی نیاز به معاینه و درمان تخصصی‌تری داشته باشد به چشم پزشک معرفی خواهد شد.

معاون امور توسعه پيشگيری بهزيستی خوزستان تأکید کرد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم، فرصتی طلایی برای تضمین سلامت بینایی کودکان و راهی موثر برای کاهش کم‌بینایی بوده و آمبلیوپی خطری در کمین سلامت بینایی کودکان است.

او گفت: اگر کودکان بی بضاعت با این مشکل مواجه شوند مورد حمایت سازمان بهزیستی قرار خواهند گرفت.  برنامه غربالگری بینایی از سال 77 تاکنون در کلیه استان‌های کشور برای کودکان 3 تا 6 سال اجرا می‌شود و در آن نیروهای آموزش‌دیده با استفاده از ای چارت، کودکان گروه هدف را غربال می‌کنند.

حسن‌زاده بیماری‌های چشمی را گاهی اکتسابی و گاهی مادرزادی دانست و گفت: اختلالاتی نظیر دوربینی، نزدیک‌بینی، آستیگمات، آب مروارید مادرزادی، افتادگی پلک و لوچی از علل ابتلا به بیماری تنبلی چشم است.

او با تاکید بر لزوم مراجعه به پایگاه‌های سنجش بینایی و حساسیت والدین نسبت به سلامت فرزندان شان یادآور شد: عموما کودکان نمی‌توانند به موقع علایم بیماری‌های چشمی را تشخیص دهند بنابراین تشخیص به موقع و درمان بهنگام وظیفه همه ماست و باید در این زمینه مسوولیت‌پذیر باشیم.

معاون امور توسعه پیشگیری در پایان خاطر نشان کرد: در سال گذشته صد درصد کودکان تحت پوشش طرح به تعداد 315 هزار و 159 نفر مورد معاینه قرار گرفتند و شیوع آمبلوپی نیزدو دهم درصد بوده است.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید