امروز:
پنجشنبه - 9 بهمن - 1404
ساعت :

۲۰ هزار میلیارد تومان از درآمد فولاد خوزستان سوخت!؟

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان با اشاره به تاثیرات کمبود انرژی و مشکلات نرخ ارز بر صنعت فولاد بر بر لزوم رفع موانع و بهبود زیرساخت‌های صنعتی برای رشد صادرات غیرنفتی و تامین ارز کشور تاکید کرد و گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای شرکت به دلیل محدودیت‌های انرژی از دست رفته است.

حبیب خبر: این در حالی است که اگر کارگزاران شرکت فولاد خوزستان- از سال های پس از راه اندازی تاکنون- اندیشگر و آینده نگر بودند؛ فکری برای محدویت های انرژی می کردند و نیروگاه کوچکی در دل شرکت می ساختند و از وابستگی به برق اهواز و خوزستان رها می شدند و می توانستند با خیالی راحت به تولید و صادرات بپردازند ولی انگار جز انجام کار روزانه و گرفتن حقوق ها و حق ماموریت ها و اضافه کاری های کلان کار دیگری نداشتند و امروزه یادشان افتاده که از دست رفتن ۲۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای شرکت به دلیل محدودیت‌های انرژی(!) سخن بگویند. 

به راستی! تا کنون کجا بودید و چه می کردید؟! آیا نمی توانستید در کنار ساخت ورزشگاه به فکر انرژی خورشیدی هم باشید؟!

رضا وکیلی در گفت ‌و گو با ایسنا به تشریح مشکلات جدی صنعت فولاد پرداخت و اظهار کرد: همان‌طور که بارها اشاره شده، مشکل اصلی صنعت فولاد در چند سال اخیر، بحث انرژی بوده که به این صنعت آسیب‌های جدی وارد کرده است. پیش از این چالش‌ها، میزان نرخ بهره‌برداری فولاد کشور بالاتر از میانگین جهانی بود اما اکنون کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود این رقم به کمتر از ۶۰ درصد برسد. این به معنی هدر رفتن سرمایه‌گذاری‌هایی است که به بهره‌برداری نمی‌رسد و تولید اقتصادی را در این شرایط بسیار دشوار کرده است.

حبیب خبر: انگاری پاسخ این بخش از گفت و گوی تان در بالا داده شده است! بهتر است به جای پرداختن به انرژی دولتی به فکر انرژی خورشیدی باشید چرا که امروزه توان خریداری و ساخت نیروگاه کوچک را هم نخواهید داشت! کارگزارانی که نه اندیشمند باشند نه آینده نگر و دستاوردشان هدر دادن سرمایه گذاری ها است و نتوانسته اند با حمایت کارگزاران ارشد استان و نمایندگان مجالس شورا و خبرگان و فشار به دولت ها حق خوزستان را بگیرند همان بهتر که زبان در کام گیرند و کلید در گنج صاحب هنر را گم نکند! 

وی افزود: علاوه بر مشکلات انرژی، در سال‌های اخیر چالش‌های دیگری در حوزه‌های تدوین ضوابط و دستورالعمل خصوصا در زمینه ارز و تنظیم بازار ایجاد شده که به صنعت فولاد آسیب جدی زده است. ما در کشور مازاد تولید فولاد داریم اما با وجود این مازاد، سال گذشته چندین مرحله عوارض بر صادرات فولاد وضع شد و این عوارض به‌طور متناوب تغییر کردند. این نشان‌دهنده نبود منطق اقتصادی در تدوین این دستورالعمل‌ها است.

حبیب خبر: باز هم می گویم: اگر آینده نگر بودید بی گمان وضعیت برشمرده شده را پیش بینی می کردید. دولت ها که نمی آیند بر اساس نیازها و خواسته های شما منطق اقتصادی را گردآوری و نگارش کنند! اصلن حواس تان هست کجا دارید کار و زندگی می کنید؟!

وکیلی اضافه کرد: همچنین نرخ ارز در زنجیره فولاد چند نرخی شد، به طوری که برای بخش‌های مختلف زنجیره فولاد نرخ تسعیر متفاوتی در نظر گرفته شد. در سال ۱۴۰۲، برخلاف خواسته وزارتخانه که بر صادرات در انتهای زنجیره تاکید داشت، حدود ۱۰ میلیون تن گندله صادر شد که این وضعیت نشان‌دهنده عدم توانایی ایجاد تناسب بین دستورالعمل‌ها و خواسته‌های وزارتخانه است.

حبیب خبر: به روی چشم. شما چند سال دیگر هم دندان روی جگر بگذارید ما یک جوری سفارش می کنیم که میان دستورالعمل‌ها و خواسته‌های وزارتخانه تناسب ایجاد شود به شرطی که توانایی کارایی لازم را به دست آورید!

وی با اشاره به تاثیرات نرخ ارز در زنجیره فولاد عنوان کرد: این اختلاف نرخ ارز باعث برهم‌ریختگی توازن صادرات می‌شد. مثلا ارز حاصل از صادرات گندله با یک نرخ و شمش با نرخی دیگری محاسبه و تسعیر می‌شد که در حال حاضر این اختلاف رفع شده است.

حبیب خبر: حالا که این اختلاف  رفع شده است خدا را شاکر باشید و بچسب به کار گندله!

مشکل اساسی در این حوزه در حال حاضر، مکلف کردن صادرکنندگان به تسعیر ارز با نرخ نیما است. در حالی که اختلاف نرخ ارز نیما و بازار آزاد بسیار زیاد است که این موضوع، صنایع را بشدت تحت فشار قرار داده است.

حبیب خبر: دولت هم تحت فشار است و همچنین مردم! شرکت ها به فکر خود باشند این قدر زیر چتر دولت نروید و اجازه دهند کمی باران بخورید شاید گل اندیشمندی و آینده نگری شان در باغ چهار فصل فولاد، سبز و همیشه بهاری شد!

 اختلاف نرخ ارز نیما و بازار آزاد گاه به بیش از ۴۰ درصد هم رسیده است. این تفاوت باعث می‌شود صنایع یا شرکت‌هایی که صادرات دارند و در تامین نیاز ارزی کشور مشارکت دارند، عملا تنبیه شوند، زیرا ارز حاصل از صادرات در نیما باید با قیمت بسیار نازل به فروش برسد که این وضعیت به‌ جای تشویق، مانعی برای افزایش صادرات ایجاد می‌کند.

حبیب خبر: هم خدا را می خواهید و هم خرما و آن وقت دست مردم کوتاه و خرما بر نخیل؟! دولت ها صلاح کار خویش می دانند. بهتر است شما هم به فکر خویش باشید و به جیب دولت نگاه نکنید!

معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان تاکید کرد: اگر این مشکلات حل شوند و مساله انرژی به‌درستی مدیریت شود، با تامین زیرساخت‌های لازم، می‌توان وضعیت بهتری ایجاد کرد. حتی اگر همین محدودیت‌ها با کنترل بیشتری اعمال شوند و میان مصرف‌کنندگان خانگی، تجاری و صنایع تعادل ایجاد شود، امکان بهبود وضعیت فراهم خواهد شد. در این میان، عوارض صادراتی باید برداشته شود و به جای آن، مشوق‌های صادراتی و معافیت‌های مالیاتی مانند سال‌های گذشته وضع شود تا افزایش صادرات و تامین ارز مورد نیاز کشور تسهیل شود.

حبیب خبر: به راستی چرا حرف های قشنگ و امیدوارانه شما نه در استان و نه در دولت ها خریداری ندارد؟ شاید وزارت صمت در هیات دولت جدی گرفته نمی شود یا اینکه وزیر صمت توانایی استدلال و حمایت از شرکت ها و صنایع را ندارد و تنها شنونده خوبی است و همه از سکوتش بسیار خوشنود هستند. شما هم از سکوت وزیرتان درس بگیرید!

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود مقدار صادرات فولاد خوزستان در سال جاری به بیش از یک میلیون تن برسد، افزود: صنعت فولاد می‌تواند به‌راحتی سهم ۲۵ درصدی در صادرات غیرنفتی کشور داشته باشد. سال گذشته، صادرات زنجیره فولاد به ۸ میلیارد دلار رسید، در حالی که صادرات غیرنفتی حدود ۴۹ میلیارد دلار بود. این رقم ۸ میلیارد دلاری می‌تواند با تامین زیرساخت‌ها و بهبود شرایط، به بیش از ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

حبیب خبر: عجب! نه به گریه و زاری در بالا و نه به پیش بینی های امیدوارانه در پایین! بهتر نیست به دولت کنونی بگوییم: کمی فشار خود را از روی گُرده مردم بردارد و بیندازد روی شرکت هایی همچون فولاد؛ حالا که صادرات زنجیره فولاد به بیش از ۱۰ میلیارد دلار می خواهد افزایش یابد!

معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان با اشاره به نتایج صادراتی فولاد خوزستان گفت: در شش‌ماه اول سال ۱۴۰۳، به رغم همه محدودیت‌ها، فولاد خوزستان موفق شد حدود ۴۰۰ هزار تن محصول را به روش مستقیم و از طریق رینگ صادراتی صادر کند که ۳۳ درصد از تولید را شامل می‌شود.

حبیب خبر: به سلامتی و عاقبت به خیری. قرار نیست در همیشه بر پاشنه دلخواه مان باز شود. بهتر آن است که مرد در کشاکش دهر سرافراز شود!

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید