امروز:
دوشنبه - 13 بهمن - 1404
ساعت :

حاجی پور: استان، قربانی نگاه‌های ناراست ملی است

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و رئیس فراکسیون تجارت و صنعت گفت: درباره آب‌بری از استان چهارمحال‌وبختیاری هیچ‌گونه کنترلی وجود ندارد، خروج آب از این استان بدون برنامه‌ انجام می‌گیرد و کمترین اقدام نیز در زمینه کنترل آب‌های سطحی انجام نشده است.

در سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به شهرکرد و بازدید میدانی از منابع آبی چهارمحال‌وبختیاری، در بازدیدهایی با محوریت بررسی چالش‌های آب، کشاورزی و فرونشست زمین، مسوولان کشور، نمایندگان مجلس و مسئولان استانی با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی منابع آبی، خواستار اصلاح نگاه ملی به این استان و توجه جدی به زیرساخت‌های نگهداشت و مدیریت آب شدند.

* آب‌بری از چهارمحال‌وبختیاری بدون کنترل!

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و رئیس فراکسیون تجارت و صنعت، امروز چهارم اردیبهشت در این نشست با انتقاد از وضعیت موجود گفت: طبق بازدیدهای صورت‌گرفته، مسائل مختلف در حال شناسایی و آسیب‌شناسی است، اما

"رضا حاجی‌پور" با اشاره به ناترازی شدید در بخش‌های انرژی، برق، آب و کشاورزی تصریح کرد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی و بحران منابع آبی، باید مسیر را برای حضور سرمایه‌گذاران هموار کنیم و از تولیدکنندگان و کشاورزان به‌طور جدی حمایت شود. این موضوع وظیفه‌ای ملی است.

*چهارمحال‌وبختیاری قربانی نگاه‌های غلط ملی است

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به موقعیت ویژه چهارمحال‌وبختیاری گفت: این استان به دلیل توپوگرافی خاص و شیب تند، بدون ماندگاری آب است. همین موضوع باعث بحرانی شدن ۱۵ دشت در آن شده و بخش زیادی از آب استان نیز به صورت انتقالی به دیگر نقاط کشور و در نهایت به رود کارون و خلیج فارس سرازیر می‌شود.

"احمد راستینه" تأکید کرد: اولین بارش‌ها به‌جای تغذیه منابع داخلی، مستقیماً از استان خارج می‌شود و هیچ سازوکاری برای نگهداری این حجم از آب وجود ندارد. لازم است آب‌بندها، سدها و زیرساخت‌ها هرچه سریع‌تر ایجاد شود تا هم از فرونشست زمین جلوگیری کنیم و هم حق‌آبه استان به رسمیت شناخته شود.

* بدون حل بحران آب، توسعه ممکن نیست

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال‌وبختیاری نیز با تأکید بر عدم توجه ملی به وضعیت استان، اظهار کرد: تا زمانی که نتوانیم بحران آب را حل کنیم، توسعه استان ممکن نخواهد بود.

"عبدالعلی ارژنگ" تاکید کرد: متأسفانه برخی از واقعیت‌های حیاتی این استان در سطح ملی نادیده گرفته شده‌اند و بدون بازنگری در سیاست‌های فعلی، توسعه برای تولید و عمل به شعار سال ممکن نیست.

او گفت: نبود کنترل بر آب‌های خروجی از چهارمحال‌وبختیاری و کنترل برروی آب‌بری از استان نه‌تنها برای چهارمحال و بختیاری بلکه سایر استان‌های هم‌جوار را نیز با چالش مواجه خواهد کرد. بر همین اساس، اصلاح نگاه‌ها، توسعه زیرساخت‌های نگهداری منابع آبی و حمایت از فعالان بخش کشاورزی باید در اولویت تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرد./بن‌مایه: ایسنا

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید