نظرات
- اولین نظر را شما بدهید

دولت در لایحه بودجه سال آینده قصد دارد حقوق و دستمزد را بین ۲۳ تا ۴۲ درصد افزایش دهد که بر این اساس کمینه حقوق ۱۸ میلیون و ۶۵۹ هزار تومان خواهد بود.
به گزارش حبیب خبر از ایسنا، با توجه به تورم ۴۴ درصد و کوچک شدن سفره مردم، دولت و مجلس تصمیم گرفتند افزایشهای قابل توجهی را در حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۵ اعمال کنند.
بر اساس گفته "سید حمید پورمحمدی ـ رییس سازمان برنامه و بودجه ـ حقوق میان ۲۳ تا ۴۲ درصد خواهد بود. همچنین اقشاری که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند پرداختهای بالاتری خواهند داشت.
این شیوه افزایش به گونهای طراحی شده که افراد با دریافتی کمتر، درصد افزایش بیشتری دریافت کنند. فرمول نهایی افزایش حقوق سال ۱۴۰۵ بر اساس ۲۰ درصد افزایش ضریب حقوق و افزودن مبلغ ثابت ۳ میلیون و ۵۹ هزار و ۷۰۰ تومان است.
همچنین سخنگوی ستاد بودجه درباره کمینه حقوق سال آینده گفته که کمینه حقوق از ۱۳ میلیون تومان به حدود ۱۸ میلیون و ۶۵۹ هزار تومان رسید که معادل رشد ۴۳ درصدی است. با افزایش سطح حقوق، اثر این مبلغ ثابت کاهش مییابد؛ بهگونهای که برای حقوقهای بالاتر، میزان رشد به حدود ۲۶ درصد میرسد.
به گفته "مژگان خانلو" ، افزایش حقوق بازنشستگان نیز مشابه کارکنان اعمال شد. مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی که پیشتر ۳۰ درصد افزایش مییافت، به دلیل افزایش کف حقوق، به ۵۰ درصد افزایش رسید.
پیش از این هم مجتبی یوسفی ـ سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس ـ تاکید کرده که با مصوبه مجلس در کلیات لایحه بودجه سال آتی، میزان افزایش حقوق ها از ۲۰ تا ۴۳ درصد به صورت پلکانی معکوس خواهد بود.
او البته گفت که ممکن است در جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۵ تغییرهایی نیز در این رقم اعمال شود. افزایش حقوقها به صورت پلکانی معکوس در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر مجلس برای آنکه افزایش حقوق به صورت درست بر توان کارگران و کارمندان اثر بگذارد شش پله معافیت مالیاتی در نظر گرفته است. پله نخست، معافیت تا سقف ۴۰ میلیون تومان است که شامل کارمند و کارگر در بخش خصوصی و دولتی می شود.
پله دوم مالیاتی، حقوقهای ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان است که از مازاد آن ۱۰ درصد مالیات اخذ خواهد شد. یعنی فردی که ۵۰ میلیون تومان حقوق میگیرد، از ۱۰ میلیون حقوق این فرد ۱۰ درصد مالیات گرفته خواهد شد.
به عبارت سادهتر، فردی که ۵۰ میلیون تومان حقوق میگیرد در سال آینده یک میلیون تومان مالیات پرداخت خواهد کرد.
پله سوم، حقوق های ۸۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان است که ۱۵ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد.
پله چهارم، حقوق های از ۱۰۰ میلیون تومان تا ۱۲۰ میلیون تومان است که ۲۰ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد.
پله پنجم, حقوق های ۱۲۰ میلیون تا ۱۴۰ میلیون تومان است که ۲۵ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد.
پله ششم حقوق های بالای ۱۴۰ میلیون تومان است که ۳۰ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد.
این در حالی است که بر اساس مباحث صورت گرفته در جلسه ۱۳ بهمن ماه کمیته دستمزد وبا توجه به حذف ارز ترجیحی و افزایش بسیاری از اقلام و کالاها در بازار، هزینه سبد معیشت کارگران از عدد ۳۳ میلیون تومان در مهر ماه بیشتر شده است.
پیش از آن هم "سمیه گلپور" رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۵ دنبال درصد افزایش دستمزد نیستیم و میخواهیم قدرت خرید کارگران حفظ شود، تاکید کرده که اگر حقوق و دستمزدها ۵۰ درصد افزایش داده شود با خط فقر اعلامی فاصله زیادی دارد.
ارسال نظر به عنوان مهمان